Acanthus

Praktijk voor Klassieke Homeopathie, NAET® & CEASE®

Klassieke Homeopathie

Er zijn veel manieren om met ziekte en gezondheid om te gaan. Homeopathie is er een van die zijn diensten al ruim 200 jaar bewezen heeft. Er zijn in de loop der jaren verschillende soorten homeopathie onstaan, nl. klassieke, klinische en complexhomeopathie.

Wat is Klassieke Homeopathie?
Klassieke Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze, een holistische benadering , waarin de mens in zijn totaliteit centraal staat. Ieder mens met zijn of haar levensverhaal is uniek. De klachten die iemand heeft, zijn voor een homeopaat uitingen van een verstoord evenwicht. Met een goed gekozen homeopatisch middel kunt je dat evenwicht weer herstellen. Genezing komt vanuit jezelf. Het homeopatische middel geeft een prikkel waardoor je zelfgenezende vermogen geactiveerd wordt. Als gevolg hiervan is de reaktie op de behandeling niet alleen merkbaar op de voornaamste klacht. Ook op je energienivo en je hele welbevinden. In de homeopatische behandeling gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaak van je klacht(en). Door deze oorzaak aan te pakken genees je op een diep nivo. Klassieke homeopathie biedt een betrouwbaar alternatief om gezondheidsproblemen op te lossen.

Klassieke Homeopathie is een maatpak. Om dat pak aan te meten heb je ruim de tijd nodig en die neemt een goede homeopaat dan ook voor je.

Inspiring Homeopathy
In de Homeopathie gebruiken we jouw individuele symptomen om een middel te zoeken. Meestal behandelen we als eerste eventuele blokkades. Deze kunnen ontstaan door bijvoorbeeld vaccinaties, doorgemaakte infectieziekten, emotionele gebeurtenissen of reguliere medicatie. Daarna kunnen we een homeopatisch middel voorschrijven, dat echt goed past bij jou als mens met jouw klachten. Daarbij gaan we uit van het unieke van ieder mens.

Maar daaronder kunnen nog diepere lagen aanwezig zijn, universele ‘lagen' die wij als mensen met elkaar gemeen hebben. ‘Inspiring Homeopathy'is een manier om door deze ‘lagen' of stadia in de menselijke ontwikkeling heen te werken . Zodat je op een nog dieper nivo kunt genezen.

De grondlegger van 'Inspiring Homeopathy' is Tinus Smits. Hij onderkent zeven 'lagen' met elk een eigen essentie, een kernprobleem. Bijvoorbeeld: gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde, de angst om je met anderen te verbinden, of angst om in de steek gelaten te worden, moeite om te incarneren, problemen om je af te schermen (alles komt ‘binnen'), moeite om oude trauma's en het verleden los te laten, worstelen met tegenstrijdigheden in jezelf, problemen met identiteit, niet goed verbonden zijn met jezelf.

Bij elke laag hoort een specifiek homeopatisch middel, waardoor deze als het ware van binnenuit gaat genezen. Op deze manier kan homeopathie ondersteunen en begeleiden in spirituele groei-en ontwikkelingsprocessen. Nieuwe Tijdskinderen kunnen enorm geholpen worden door deze zachte manier van werken.

Voor meer informatie neem gerust contact op 030-2735591/-625172606 of mail naar info@utrecht-homeopathie.nl